Αν θέλεις να κάνεις μια σύντομη εκδρομή, τότε ένας καλός προορισμός είναι η Αίγινα

Αν θέλεις να κάνεις μια σύντομη εκδρομή, τότε ένας καλός προορισμός είναι η Αίγινα

Είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Ειδικά τώρα, που ξεκινά ο Μάρτης και σιγά- σιγά ο καιρός θα ανοίγει, η Αίγινα είναι μια καλή επιλογή, ακόμα και για μια ολιγοήμερη εκδρομή.

Η πρωτεύουσά της βρίσκεται στη δυτική πλευρά και ο επισκέπτης θα απολαύσει τους περιπάτους στα γραφικά σοκάκια της, ανάμεσα στα σπίτια με τις ανθισμένες αυλές. Με τη νεοκλασική αρχιτεκτονική τους και έντονο το λαϊκό στοιχείο, θυμίζουν πως η Αίγινα υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκεί όπου ορκίστηκε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση μετά την επανάσταση.

Οι ρίζες της Αίγινας όμως φτάνουν πολύ πιο βαθιά στον χρόνο και η αρχαία πόλη της χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή. Δίπλα στο λιμάνι βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας όπου κάποτε έστεκε ο Ναός του Απόλλωνα Δελφινίου. Αναμφίβολα το μνημείο που κυριαρχεί είναι ο ναός της Αφαίας Αθηνάς που χρονολογείται γύρω στο 500-490 π.Χ.

Εκτός από τους ταξιδιώτες που επιλέγουν την Αίγινα για τους όμορφους οικισμούς της, την ιστορία της και τη βολική τοποθεσία της, το νησί είναι και προορισμός προσκυνηματικού τουρισμού χάρη στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες πιστούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

Sign In e-wob.gr

For faster login or register use your social account.

[fbl_login_button redirect="" hide_if_logged="" size="large" type="continue_with" show_face="true"]
or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password