Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanish

Άρτα: Η πόλη που συνδυάζει τα ιστορικά αξιοθέατα με τους σύγχρονους τρόπους ζωής

Η Άρτα είναι μια πόλη για όλους. Μπορεί να την επισκεφτούν ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας ή οικογένειες, αφού διαθέτει αρκετά ιστορικά αξιοθέατα. Την ίδια στιγμή, μπορούν να την επισκεφτούν και οι νέοι, καθώς το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο ζωντάνια, μοντέρνα μαγαζιά και καφετέριες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου μετά τα Γιάννενα είναι διάσημη για το πέτρινο γεφύρι στην είσοδο της πόλης, που «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν». Εκτός, όμως, από αυτό, αποτελεί μια όμορφη πόλη που οι αναπλάσεις της έχουν χαρίσει άλλον αέρα, έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας και να τους δείξει τι θα πει φυσική ομορφιά, βυζαντινή παράδοση και άρωμα… πορτοκαλιού, με τους απέραντους πορτοκαλεώνες τους. Ας ρίξουμε μια ματιά στο τι έχετε να δείτε εντός και εκτός Άρτας, προκειμένου να απολαύσετε το ταξίδι σας εκεί στο μέγιστο και να φύγετε με πλούσιες εικόνες.

Η λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Αράχθου, του 17ου αιώνα, στην είσοδο της πόλης της Άρτας, έγινε πασίγνωστη από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι και σήμερα αποτελεί την πιο ξακουστή στην Ελλάδα. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1615 και το σημερινό της μήκος φτάνει τα 145 μέτρα, ενώ χαρακτηρίζεται από τέσσερις ημικυκλικές καμάρες που δεν έχουν καμία συμμετρία μεταξύ τους. Ακριβώς δίπλα στη γέφυρα βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο της Άρτας, σε ένα διώροφο νεοκλασικό οίκημα που έχει σκοπό να παρουσιάσει την τοπική λαϊκή παράδοση στους επισκέπτες του. Εκεί θα βρείτε εκθέματα που αφορούν τον υλικό βίο, οικιακά σκεύη και όργανα χειροτεχνίας, ενδυμασίες καθώς και υλικό που αφορά το γεφύρι και τον θρύλο του.

186887979

Το Κάστρο της Άρτας και το τείχος της Αρχαίας Αμβρακίας: Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα κάστρα της Ελλάδας, δείγμα βυζαντινής οχυρωματικής τέχνης που χτίστηκε τον 13ο αιώνα από τους Κομνηνούς. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της πόλης και το μεγαλύτερο τμήμα του βορειοανατολικού τμήματος είναι χτισμένο πάνω στο τείχος της Αρχαίας Αμβρακίας, το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται τον 6ο αιώνα π.Χ. και σήμερα έχουν αποκαλυφθεί πολλά κομμάτια του διάσπαρτα σε όλη την πόλη. Κάθε καλοκαίρι, το Κάστρο, φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Στην Άρτα και την γύρω περιοχή, θα δείτε επίσης πολλές βυζαντινές εκκλησίες, με πιο σημαντική ίσως την Παναγία την Παρηγορήτισσα, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα, στην ακμή του Δεσποτάτου της Ηπείρου, αλλά και τον ναό του Αγίου Βασιλείου που μετράει σχεδόν 800 χρόνια ζωής και την Αγία Θεοδώρα.

Η Άρτα διακρίνεται για τα ιστορικά της στοιχεία, αλλά και η σύγχρονη πλευρά της θα σας κατακτήσει. Οι περισσότεροι πεζόδρομοί της θα σας οδηγήσουν στο κέντρο της, στην αγορά με τα μαγαζιά για να κάνετε τα ψώνια σας και στην Πλατεία Σκουφά, μια ολοζώντανη πλατεία με πολλή νεολαία και εμπορικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, όπου χτυπά η καρδιά της πόλης. Στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης θα βρείτε επίσης καφέ και μπαρ για ποτό ή καφέ, σε ένα μέρος όπου οι ντόπιοι συνηθίζουν να δίνουν τα ραντεβού τους.

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

Sign In e-wob.gr

For faster login or register use your social account.

or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password