Ένα εντυπωσιακό ναυάγιο σε μια πανέμορφη παραλία!!!

ναυάγιο «Δημήτριος» Γύθειο

Ένα εντυπωσιακό ναυάγιο σε μια πανέμορφη παραλία!!!

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι για να δείτε αυτή την εικόνα δε χρειάζεται να πάρετε αεροπλάνα και πλοία αφού βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα στο νομό Λακωνίας, δηλαδή περίπου 3 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο;

Η παραλία είναι αμμουδερή, καθαρή με ρηχά νερά φιλική για παιδιά και βρίσκεται 6km από το Γύθειο. Εντυπωσιακό της χαρακτηριστικό το ναυαγισμένο πλοίο “Δημήτριος” στην άκρη της παραλίας. Το πλοίο βρίσκεται εκεί τουλάχιστον 25 χρόνια. Το ναυάγιο είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα με δυνατότητα να το απολαύσει κάποιος είτε από κοντά είτε από μακριά. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη.

 

Η ιστορία του ναυαγίου

Το επιβλητικό ναυάγιο «Δημήτριος» προκαλεί δέος σε όσους το αντικρίζουν.·Είναι προσαραγμένο στη παραλία εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Είναι γνωστό κι ως πλοίο φάντασμα αφού συνοδεύεται από πολλές ιστορίες και μύθους. Το πλοίο με το όνομα «Δημήτριος» (πρώην Klintholm), με χωρητικότητα 965 κόρων και μήκος 67 μέτρων, ναυπηγήθηκε το 1950. Το πλοίο είχε καταπλεύσει έκτακτα στο Γύθειο στις τέσσερις Δεκεμβρίου του 1980 λόγω ασθενείας του πλοιάρχου και της ανάγκης εισαγωγής του σε νοσοκομείο.

Μετά τον κατάπλου δημιουργήθηκαν προβλήματα οικονομικής φύσεως με το πλήρωμα, αλλά και θέματα βλαβών στη μηχανή και ελλείψεις ασφαλείας στο πλοίο, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα από διάφορους δανειστές. Ετσι, το πλήρωμα απολύθηκε και η φύλαξη του πλοίου ανατέθηκε στους Γεώργιο Δανιήλ και Βασίλη Παρηγόρη.Το σκάφος ήταν πλαγιοδετημένο στο εσωτερικό του λιμένα Γυθείου.

Τον Ιούνιο του 1981 το σκάφος εξακολουθούσε να παραμένει στην ίδια θέση αλλά οι πλοιοκτήτες ειδοποιήθηκαν από τη λιμενική αρχή ότι το σκάφος ήταν επικίνδυνο λόγω αποκοπής των κάβων ενώ συγχρόνως είχε πάρει κλίση προς τη δεξιά πλευρά από την εισροή υδάτων στα κύτη του.

Από τη Λιμενική Αρχή ζητήθηκε η μεθόρμιση του σκάφους εκτός λιμένα σε ασφαλές αγκυροβόλιο. Όμως δεν υπήρξε ανταπόκριση εκ μέρους των πλοιοκτητών μέχρι και το Νοέμβριο του ίδιου έτους. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το σκάφος παρασύρθηκε από το αγκυροβόλιο του και απομακρύνθηκε περίπου δύο μίλια σε στίγμα, όπου και αγκυροβόλησε προσωρινά. Λίγο αργότερα, στις 23 Δεκέμβρη του 1981 παρασύρθηκε πάλι και προσάραξε στην τωρινή του θέση, στο Βαλτάκι στη Λακωνία.

Δείτε την υπέροχη παραλία στο Βαλτάκι και το Ναυάγιο σε ένα υπέροχο Video

 

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

Sign In e-wob.gr

For faster login or register use your social account.

[fbl_login_button redirect="" hide_if_logged="" size="large" type="continue_with" show_face="true"]
or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password