Πρόκειται για ένα νησί που διαθέτει ωραίες παραλίες, έντονη ζωντάνια (κυρίως τους ζεστούς μήνες) και είναι σε σχετικά κοντινή απόσταση από τον Πειραιά. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλοί ταξιδιώτες το επιλέγουν ακόμα και για τις λεγόμενες «διακοπές του Σαββατοκύριακου». Μιλάμε για τις Σπέτσες.

Οι Σπέτσες αποτελούν την απόλυτη απόδραση από το αστικό περιβάλλον, το καυσαέριο και την κίνηση, αφού ως γνωστόν, τη θερινή σεζόν τα μόνα αυτοκίνητα που θα δείτε στο νησί θα είναι γκρι και θα ονομάζονται ταξί. Συνεπώς, για να κάνετε τη βόλτα σας θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στα πόδια σας, τις άμαξες, τα ταξί, το λεωφορείο και τα θαλάσσια ταξί.

Το πιο hot σημείο του νησιού, είναι η Ντάπια, η κεντρική πλατεία, με το διάσημο καφενείο του νησιού, το Ρούσσο με θέα τη θάλασσα, με άλλες καφετέριες και εστιατόρια δεξιά και αριστερά. Συνεχίζοντας μετά το Ρούσσο, όπως έρχεστε από το λιμάνι, θα συναντήσετε και το αρχοντικό ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, σήμα-κατατεθέν των Σπετσών.

spetses-dapia

Μια βόλτα στο αρχοντικό της Μπουμπουλίνας που έχει μετατραπεί σε μουσείο, όπως επίσης και στο Μουσείο των Σπετσών θα σας βάλει στο κλίμα της Αρμάτας, ενώ ο περίπατος στα δρομάκια με τα σπετσιώτικα σπίτια και τα βοτσαλωτά ψηφιδωτά θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε λίγο καλύτερα το νησί.

Στη Ντάπια θα βρείτε και την πλατεία του ρολογιού με εστιατόρια για φαγητό, ενώ σπετσιώτικα και μη εδέσματα μπορείτε να απολαύσετε στο παλιό λιμάνι, στην Κουνουπίτσα και τον Άγιο Μάμα.

Εκτός από την ανάγκη για φαγητό, στο Παλιό Λιμάνι μπορείτε να ικανοποιήσετε και την ανάγκη σας για ποτό το βράδυ, σε ένα από τα πολλά μπαράκια των Σπετσών –ναι, το νησί έχει ζωή και μάλιστα έντονη. Στην άκρη του λιμανιού θα βρείτε και έναν από τους παλιότερους φάρους της Ελλάδας, να μετρά χρόνια από το 1837.

Το νησί διαθέτει αρκετές όμορφες παραλίες. Ωστόσο, ο καιρός ακόμα παραμένει χειμωνιάτικος και μάλλον… θα πρέπει να είστε πολύ τολμηροί για να βουτήξετε.

Όσο για το πως μπορείς να φτάσεις στις Σπέτσες; Οι λάτρεις του αυτοκινήτου μπορούν να φτάσουν οδικώς μέχρι την Κόστα Ερμιονίδας (172 χιλιόμετρα από Αθήνα) και να περάσουν απέναντι στο νησί με καΐκι, φέρι μποτ ή θαλάσσιο ταξί σε 5 έως 15 λεπτά, ανάλογα το μέσο. Διαφορετικά, από το λιμάνι του Πειραιά μπορείτε να πάρετε Flying Cat και Flying Dolphin και σε 2,5 ώρες να πίνετε καφέ στη Ντάπια.