Τα 7 πιο τουριστικά μέρη της Αθήνας

Η γραφική Πλάκα στην Αθήνα

Τα 7 πιο τουριστικά μέρη της Αθήνας

Μια πόλη αχανής, με αρκετή κίνηση αλλά και πολλά εντυπωσιακά μέρη να επισκεφτείς. Αυτή είναι η Αθήνα. Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλης του κόσμου, με την καταγεγραμμένη ιστορία της να εκτείνεται για περίπου 3.400 χρόνια. Κάποιος που την επισκέπτεται για πρώτη φορά, σίγουρα μπορεί να… ζαλιστεί, από τις πολλές τοποθεσίες που μπορεί να δει στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το e-wob κάνει τη ζωή των ταξιδιωτών λίγο πιο εύκολη. Και παρουσιάζει τα 7 πιο τουριστικά μέρη της Αθήνας.

Πλάκα

Αγαπημένο σημείο όλων των Αθηναίων και μη, ο παραδοσιακός οικισμός της Πλάκας κάτω από την Ακρόπολη θυμίζει περισσότερο γραφικά σοκάκια νησιού, παρά πόλη και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να εντρυφήσει κάποιος στην ελληνική κουλτούρα. Σε γραφικό σκηνικό με καφενεδάκια, δέντρα, πέτρινα δρομάκια η Πλάκα αποτελεί άριστη επιλογή για περίπατο, με τη συνοικία Αναφιώτικα να φέρνουν τον κυκλαδίτικο ρυθμό στο κέντρο της Αθήνας.

Παρθενώνας

Το επίκεντρο της Ακρόπολης, ο Παρθενώνας, βρίσκεται πάντα πρώτος στη λίστα των τουριστών και όχι άδικα. Στο βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, ο δωρικού ρυθμού Ναός χτίστηκε προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, προστάτιδας της Αθήνας και εγκαινιάστηκε το 438 π.Χ. Με την αρχιτεκτονική ματιά του Ικτίνου και του Καλλικράτη και την ευθύνη του γλυπτού μέρους στο Φειδία, ο Παρθενώνας βρίσκεται στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από τις 11 Σεπτεμβρίου 1987.

Αρχαία Αγορά

Διοικητικό, φιλοσοφικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και κυρίως οικονομικό κέντρο της πόλης στην αρχαιότητα, η Αρχαία Αγορά ήταν το μέρος όπου οι Αθηναίοι βρίσκονταν και μιλούσαν για διάφορα θέματα, από πολιτική μέχρι τη φύση του σύμπαντος. Σήμερα αποτελεί ένα υπέροχο σημείο της Αθήνας, με το Ναό του Ηφαίστου, που αποτελείται από 34 δωρικές κολόνες, να είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς της Ελλάδας.

Στύλοι Ολυμπίου Διός

Νοτιοανατολικά της Ακρόπολης και περίπου 700 μέτρα από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται ο Ναός του Ολυμπίου Διός ή Στύλοι του Ολυμπίου Διός, ο οποίος αποτέλεσε το μεγαλύτερο ναό της Ελλάδας κατά τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 515 π.Χ. με εντολή του τυράννου των Αθηνών Πεισιστράτου, αλλά οι εργασίες σταμάτησαν το 510 π.Χ, όταν ο γιος του, Ιππίας, εξοστρακίστηκε. Ο Ναός ολοκληρώθηκε τελικά το 129 μ.Χ., σήμερα όμως απομένουν μόλις 15 από τις 104 τεράστιες κολώνες του, με 17 μέτρα ύψος η καθεμία.

Πλατεία Συντάγματος

Για τους κατοίκους της Αθήνας η πλατεία Συντάγματος είναι το καθημερινό τους πέρασμα από το κέντρο. Για τους τουρίστες, όμως, αποτελεί ένα από τα must see της πόλης, με ατραξιόν την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και την ελληνική Βουλή στο background. Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί τον τόπο όπου πραγματοποιούνται κάθε είδους διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες, εορτασμοί, πολιτικού και μη χαρακτήρα, ενώ στο κάτω μέρος της βρίσκεται και η Ερμού, ο ξακουστός εμπορικός δρόμος της Αθήνας.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Για αυτούς που λατρεύουν την τέχνη, οι συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δεν πρόκειται να τους αφήσουν ασυγκίνητους, αφού είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης. Στις συλλογές του εκπροσωπούνται όλοι οι πολιτισμοί που άνθισαν στον ελληνικό χώρο από την προϊστορική εποχή ως το τέλος της Ρωμαιοκρατίας. Από μικρά βάζα, μέχρι εργαλεία, αντικείμενα από πηλό και άλλα τεχνουργήματα, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τα πάνω από 30 δωμάτιά του, θα νιώσετε το μεγαλείο της τέχνης.

Μουσείο Ακρόπολης

Δεν νοείται πέρασμα από την Αθήνα χωρίς στάση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, με θέα ολόκληρη την πόλη. Το Μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή αρχαίων γλυπτών και ελληνικής αρχιτεκτονικής και στα τέσσερα επίπεδά του οι επισκέπτες συναντούν πάνω 4000 εκθέματα, ενώ υπάρχει και ένα 5ο επίπεδο για τους βοηθητικούς χώρους, όπως το εστιατόριο, το πωλητήριο και την αίθουσα επισήμων.

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

Sign In e-wob.gr

For faster login or register use your social account.

[fbl_login_button redirect="" hide_if_logged="" size="large" type="continue_with" show_face="true"]
or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password