Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanGreekItalianRussianSpanish

Τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία που θα δούμε στην Αθήνα στο προσεχές μέλλον

Πολλά θα είναι τα νέα ξενοδοχεία που θα δούμε στην Αθήνα στο προσεχές μέλλον. Μάλιστα, αρκετά από αυτά αναμένεται να είναι εντυπωσιακά, αφού ελληνικοί και ξένοι Όμιλοι θέλουν να επενδύσουν αρκετά χρήματα. Η κινητικότητα για την υλοποίηση νέων επιχειρηματικών σχεδίων τροφοδοτείται από την καλή πορεία που διαγράφει ο αθηναϊκός τουρισμός τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ιδιαίτερα πέριξ της πλατείας Ομονοίας, είτε με την επαναλειτουργία παλαιών μονάδων είτε με τη μετασκευή υφιστάμενων κτιρίων. Πρόκειται για πέντε κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες θα αξιοποιηθούν ως ξενοδοχειακές μονάδες. Τα τρία κτίρια που λειτουργούσαν παλαιότερα ως ξενοδοχεία βρίσκονται επί της πλατείας Ομονοίας. Τα δύο ανήκουν σε ένα ίδρυμα και το ένα σε ένα ασφαλιστικό ταμείο.

Ταυτόχρονα, προχωρημένες είναι οι διαδικασίες για τη μετασκευή κτιριακού συγκροτήματος σε ξενοδοχείο, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, επίσης ιδιοκτησίας ασφαλιστικού ταμείου. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την εκμίσθωση ξενοδοχειακής μονάδας που δεν λειτουργεί επί της οδού Πειραιώς.

Παράλληλα, προσδοκίες έχουν αναπτυχθεί για την εκ νέου λειτουργία του πρώην ξενοδοχείου Εσπέρια επί της οδού Σταδίου. Ο ιδιοκτήτης του, το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, έχει κινήσει μια σειρά προκαταρκτικών διαδικασιών προκειμένου να προχωρήσει σε διακήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωσή του. Το σύνολο των εργασιών και των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη και δαπάνη του μισθωτή.

Στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κολοκοτρώνη, αναμένεται να λειτουργήσει άλλη μία ξενοδοχειακή μονάδα σε κτίριο που πωλήθηκε από την ΟΤΕ Ακίνητα. Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και για τη δρομολόγηση των ενεργειών προκειμένου να λειτουργήσει ακόμη ένα ξενοδοχείο επί της οδού Ερμού.

Στο μεταξύ, σε στάση αναμονής βρίσκονται οι πιστώτριες τράπεζες για την πώληση του Athens Ledra που βρίσκεται επί της οδού Συγγρού. Το 2016 επιχειρήθηκε τρεις φορές ο πλειστηριασμός της μονάδας, χωρίς όμως να προκύψει επενδυτικό ενδιαφέρον. Τώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την εξαγορά της μονάδας από ασιατική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την ολοκλήρωση συμφωνίας από τη Zeus International, σε συνεργασία με την αμερικανική αλυσίδα Wyndham Group Hotel, προκειμένου να λειτουργήσει και δεύτερο ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα. Η Zeus λειτούργησε τον περασμένο Δεκέμβριο το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη.

To 2018 αναμένεται και η επαναφορά του ξενοδοχειακού σήματος της Marriott στην Αθήνα μέσω συμφωνίας που έχει οριστικοποιηθεί για να τοποθετηθεί στη μονάδα Metropolitan –ιδιοκτησίας της εταιρείας Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε.– μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής της. Το ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού θα λειτουργήσει υπό την επωνυμία Athens Marriott. Επίσης, η Τριάντειος Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών έχει ενοικιάσει στη γαλλική εταιρεία Boisee Finances έκταση επί της οδού Πατησίων, έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου λειτουργούσε παλαιότερα το θερινό θέατρο «Αθήναιον». Στόχος και εκεί είναι η κατασκευή ξενοδοχείου.

Εξάλλου, η Apollo Investments Ηold Co, νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, θα υλοποιήσει επενδυτικό σχέδιο εκσυγχρονισμού και δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων στο πολυτελές τουριστικό συγκρότημα του Αστέρα. Εντός του Μαρτίου αναμένεται η εγκατάσταση της εργολαβικής εταιρείας. Αυτή την περίοδο προχωρεί η πώληση του παλαιού εξοπλισμού. Τα δύο ξενοδοχεία του συγκροτήματος προγραμματίζεται να επαναλειτουργήσουν την άνοιξη. Την τρέχουσα σεζόν θα μείνουν ανοικτές οι εγκαταστάσεις της παραλίας Astir Beach, το εστιατόριο Nobu, ενώ θα λειτουργεί και η μαρίνα.

Τέλος, η Home Holding Συμμετοχών Α.Ε., νέα ιδιοκτήτρια του Hilton Αθηνών, βρίσκεται σε διαδικασία σχεδιασμού για τη μελλοντική υλοποίηση εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της μονάδας. Η εταιρεία, πέραν της ξενοδοχειακής λειτουργίας, προγραμματίζει και την πώληση πολυτελών τουριστικών κατοικιών από το δυναμικό των δωματίων της μονάδας.

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

Sign In e-wob.gr

For faster login or register use your social account.

or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password