
Τα 5 ελληνικά κάστρα που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε
Το κάθε ένα από αυτά έχει την δική του ιστορία. Πρόκειται για 5 εντυπωσιακά κάστρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία συνέλεξε το e-wob και σας τα παρουσιάζει. Είναι γνωστό, ότι η χώρα μας διαθέτει εκατοντάδες κάστρα. Κάποια από αυτά είναι μεγάλα και επιβλητικά, ενώ αρκετά άλλα είναι μικρότερα αλλά εξίσου σημαντικά. Το σίγουρο είναι ότι όλα έχουν τη δική τους ομορφιά.
Τα 5 κάστρα που θα δείτε παρακάτω είναι ίσως τα πιο γνωστά, με τη φήμη τους να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδα. Είναι όλα ανοιχτά προς το κοινό και οι ταξιδιώτες μπορούν να τα επισκεφτούν είτε το καλοκαίρι, είτε τον χειμώνα. Αν μάλιστα συνδυάσουν την επίσκεψη τους εκεί και με ένα ταξίδι στην εκάστοτε περιοχή, η εμπειρία γίνεσαι σαφώς πιο ολοκληρωμένη.
Κάστρο της πόλης της Ρόδου
Είναι, μαζί με την Μονεμβασιά και το Κάστρο της Χίου, ένα από τα ελάχιστα «ζωντανά» κάστρα της Ελλάδας: Μια πόλη-κάστρο, με κανονικά σπίτια, κανονικούς ανθρώπους και κανονική ζωή.
Κάστρο της Πάργας
Το επιβλητικό ενετικό κάστρο με τους οκτώ πύργους έγινε… αυτό που βλέπουμε σήμερα το 1572 από τους Ενετούς. Άλλαξε, όπως και η Πάργα, πολλές φορές χέρια (Ενετοί, Τούρκοι, Γάλλοι, Βρετανοί και ξανά Τούρκοι). Η θέα από εδώ είναι υπέροχη, ενώ διαθέτει και καφέ για απολαύσεις… αψ’ υψηλού στα τείχη του.
Κάστρο της Ναυπάκτου
Ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ελλάδα, και από τα ομορφότερα της Ευρώπης, το κάστρο της Ναυπάκτου συνδυάζει την ορεινή ακρόπολη, την οχύρωση της πόλης και το χαρακτηριστικό λιμενόκαστρο. Μέσα στα τείχη του «ζει» η πόλη της Ναυπάκτου, ενώ από εδώ έχουν τραβηχτεί οι περισσότερες φωτογραφίες της πόλης.
Κάστρο του Ναυπλίου
Εξίσου καλοδιατηρημένο, το ονομαστό Παλαμίδι, προσφέρει φαντασμαγορική θέα στην πόλη από τις πολεμίστρες του, υπέροχες διαδρομές στο εσωτερικό του και απανωτές ανατριχίλες στην τρύπα-φυλακή του Κολοκοτρώνη, που δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς.
Κάστρο της Μονεμβάσιας
Κτισμένο το 582 μ.Χ. από Λάκωνες που χρειάζονταν καταφύγιο για τις αραβοσλαβικές επιδρομές, και εν συνεχεία Βυζαντινό, Φραγκικό, ξανά Βυζαντινό, Ενετικό, Οθωμανικό, ξανά Ενετικό, ξανά Οθωμανικό κι εν τέλει ελληνικό, το Κάστρο της Μονεμβασιάς – το «πέτρινο καράβι» του Ρίτσου- έχει κρατήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τουλάχιστον τεσσάρων πολιτισμών.
- 25 Ιανουαρίου 2017
- 52
- Blog , Τουριστικός Οδηγός
- 0 comment
Add Comment