Τέσσερα ξενοδοχεία στην Πάτρα με τη δική τους ομορφιά

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Η οποία τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες μαζεύει αρκετούς επισκέπτες. Είναι η Πάτρα. Η πόλης της Πάτρας διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Σημαντικό από συγκοινωνιακή και εμπορική σκοπιά. Από αυτό αποπλέουν πλοία με προορισμό την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και την Κέρκυρα, αλλά και τα ιταλικά λιμάνια Μπάρι, Ανκόνα και Βενετία.

Η Πάτρα είναι πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έδρα του ομώνυμου δήμου. Ενώ με τη δημιουργία της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου η πρόσβαση στην συγκεκριμένη πόλη είναι ακόμα πιο εύκολη και γρήγορη.

Ο ταξιδιώτης που θα επιλέξει την Πάτρα, έχει αρκετά πράγματα να δει εκεί, αφού μιλάμε για μια αρκετά μεγάλη πόλη. Μπορεί να δει αξιοθέατα όπως:

– Μυκηναϊκοί Τάφοι Βούντενης: Ο αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης βρίσκεται 4,5 χμ ανατολικά της Πάτρας και πρόκειται για μεγάλο μυκηναϊκό νεκροταφείο.

– Βόρειο Νεκροταφείο Πάτρας: Το ρωμαϊκό αυτό μνημείο χρονολογείται μεταξύ του τέλους του 1ου αι. μ.Χ και του τέλους του 2ου αι. μ.Χ. Έχοντας σχήμα σταυρού, όπως ο ναός της Ίσιδας στην Πομπηία, αποτελεί το μοναδικό μνημείο με αυτή τη μορφή που βρέθηκε στην Πάτρα.

– Πηγή Δήμητρας: Το σημερινό πηγάδι του Αγ. Ανδρέα παραπλεύρως του παλαιού Ι. Ναού το οποίο άλλοτε ήταν πηγή της θεάς Δήμητρας που λειτουργούσε και ως μαντείο.

– Ρωμαϊκό Ωδείο: Στα δυτικά της Ακρόπολης στην Άνω πόλη βρίσκεται το ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας (160 π.Χ.), παλαιότερο από το Ωδείο (Ηρώδειο) της Αθήνας.

– Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο (Στάδιο): Κοντά στο Αρχαίο Ωδείο, στην οδό Ηφαίστου, ήρθαν στο φως ερείπια αμφιθεάτρου πιθανόν του 1ου μ.Χ αιώνα. Μαζί με το γειτονικό Αρχαίο Ωδείο θα αποτελέσουν ένα ενιαίο σύνολο μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Σήμερα ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής του αρχαιολογικού χώρου ανασκάπτεται, ανάμεσα στις οδούς Παντανάσσης, Ηφαίστου και Γεροκωστόπουλου.

– Ρωμαϊκό Υδραγωγείο: Το πρώτο συστηματικό υδραγωγείο της Πάτρας βρίσκεται στα ριζά του λόφου του Δασυλλίου και είναι έργο ρωμαϊκό.

– Το Κάστρο της Πάτρας: Το Κάστρο της πόλης είναι κτισμένο σε χαμηλό λόφο του Παναχαϊκού όρους σε απόσταση 800 μ. περίπου από την ακτή. Οικοδομήθηκε από τον Ιουστινιανό περίπου το 551 μ.Χ. για την άμυνα της περιοχής και των κατοίκων της.

– Χαμάμ Πάτρας: Τα Λουτρά – Χαμάμ Πατρών κτίστηκαν κατά το 16ο αιώνα επί Ενετοκρατίας και διατηρήθηκε αργότερα από τους Τούρκους για τους οποίους είχε ιδιαίτερη σημασία η συνήθεια των θερμών λουτρών. Τα χαμάμ λειτουργούν από τότε μέχρι και σήμερα και συγκαταλέγονται στα παλιότερα σωζόμενα, σε χρήση, τουρκικά θερμόλουτρα στην Ευρώπη.

Είναι από τους προορισμούς, όπου σίγουρα κάποιος μπορεί να περάσει αρκετές ημέρες διακοπών, χωρίς να βαρεθεί, αφού τα σημεία κι τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί, είναι αρκετά. Για να ολοκληρώσει την εμπειρία του ένας ταξιδιώτης, πρέπει να διαλέξει και ένα καλό ξενοδοχείο. Το e-wob σας παρουσιάζει 4 εντυπωσιακά ξενοδοχεία της Πάτρας, για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

City Loft Boutique Hotel

160270

Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1χλμ από το λιμάνι της Πάτρας και διαθέτει λιτά διακοσμημένα διαμερίσματα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και ένα μπαρ με βεράντα. Ιδανικό και για νέες ηλικίες, αφού διαθέτει μεταξύ άλλων club και μπαρ.

Patra Palace

123550

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε βολική τοποθεσία στην καρδιά της Πάτρας, σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το λιμάνι της πόλης. Ιδανικό για οικογένειες. Αλλά και για νέους, αφού είναι σε κοντινή απόσταση απο νυχτερινά μαγαζιά της πόλης.

Konstantinos Palaiologos Hotel

151437

Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την εμπορική περιοχή της Πάτρας και το Δημαρχείο, το ξενοδοχείο προσφέρει κομψά δωμάτια με δωρεάν πρωινό και δωρεάν πρόσβαση στο internet. Επίσης, το ξενοδοχείο δέχεται σκύλους.

Olympic Star

212993

Τοποθετημένο στην καρδιά της Πάτρας πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο του Αγίου Νικολάου, το Olympic Star προσφέρει όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή. Διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ και ίντερνετ. Ενώ είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Tags

Add Comment

Your email is safe with us.

Sign In e-wob.gr

For faster login or register use your social account.

[fbl_login_button redirect="" hide_if_logged="" size="large" type="continue_with" show_face="true"]
or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password